Torrox Costa en Torrox Pueblo

Klik hier om door Torrox Costa te "wandelen"

 

De gemeente Torrox bestaat uit twee plaatsen: Torrox Pueblo, dat in het binnenland ligt en Torrox Costa dat aan de zee ligt. 
Torrox is één van de authentieke Spaanse witte dorpjes in Andalusië. Het dorp telt 12.000 inwoners en ligt zo’n 50 kilometer ten oosten van Málaga (de hoofdstad van de provincie) en heeft goede wegverbindingen met Sevilla, Granada en andere fascinerende streken die zeker een bezoekje waard zijn.

Het dorp ligt op 1,5-3,5 km van de kustlijn, ongeveer 130 meter boven de zeespiegel en is omringd door het spectaculaire Sierra Almijara-gebergte. Het dorp is 2000 jaar oud en heeft een bijzondere uitstraling met de vele trappetjes en de typisch Andalusische kleurrijke bloempotten. Het dorp is tot op heden gespaard gebleven van massatoerisme. U kunt soms nog geiten op straat zien lopen of een boer op zijn ezel.

Het dorp is bekend vanwege zijn milde klimaat. De inwoners van Torrox zeggen dat zij "Mejor clima de Europa" hebben, het beste klimaat van Europa. Er worden hier tropische vruchten als avocado’s, chirimoya (kustaardappel) en kaki geteeld. Het dorp heeft een bank, apotheek, huisarts en café’s en tapasbars. Op de lokale markt op de plaza in het dorpscentrum vindt u tevens uitstekend verse eetwaren zoals vlees, vis en groenten.

De kilometerslange zandstranden of de nationale parken die Torrox omringen liggen op korte afstand. In Torrox Costa vindt u de gebruikelijke toeristische sfeer. Er zijn talloze restaurants op de boulevard en op maandag is er een grote markt in Torrox Costa.Vlakbij de vuurtoren is een aantal romeinse graven gevonden.

 
Banner

Kaart

Reset Map